onsdag 28 januari 2015

Ulriks Morsas Lax!

I väntan på nästa fisketur är det kanonläge att tillaga nåt man redan fångat!












Här kommer ett bra recept "Ulriks Morsas Lax"! Det blev kanongott med pressad potatis, och lite sockerärtor till. Själv överdoserade jag Västerbottenosten av misstag, men det gick bra det med!


Tack för idag Brynja!
Och tack för bilderna!
Trevlig tur på isen. Den gav mersmak, men man får väl äta ur frysen lite tills nästa tur.
och då kommer jag "osökt" in på Morsans laxrecept.

5 dl creme fraish
3 dl grädde
150 gram riven Västerbottenost
1 1/2 tärning Grönsaksbuljong

Lägg laxen i en smord ugnssäker form salta och peppra med citronpeppar.
Blanda ingredienserna till såsen i en gryta och låt det koka upp.
Häll såsen över laxen och in med hela rasket i ugnen 200 C i 25-30 min.

Använd skinnad benad lax skuren i bitar (som köpebitar fast egenfångad)
Det går att göra på ganska mycket lax, ungefär en sida på en 3 kg lax
Om något är oklart. Ring mig eller Morsan ;).

/Ulrik

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar