lördag 15 november 2014

Brynjas Löjromstallrik!

Jösses va gött!! 

Några tips hur man fixar till denna gourmetupplevelse:

Börja med att bryna vitt rostbröd i äkta smör. Använd din gjutjärnspanna. Skär bort kanterna på brödet. Fuska inte med smöret! Och ta en klunk kall öl!

Den syltade rödlöken kokas i 123-lag. Dvs en del ättiksprit, två delar socker och tre delar vatten. Koka tills det blir en marmelad. Lägg på en tallrik att svalna. Dags för en kall ölklunk!

Skaldjursröran: Hackad rödlök, äkta majonnäs, creme fraiche, hackade räkor, hackad kallrökt lax, färsk dill, pressad citron, salt och vitpeppar. Ett tips är att krama ur vätskan ur räkorna, då blir röran fast och fin! Om det möjligtvis finns nåt kvar i ölen så drar du i dig resten!

Löjromen avvattnas i ett Melittafilter. Då blir den fast och fin. Använd två skedar när du placerar bollarna! Öppna en till öl!

Ett salladsblad är inte fel att ha mellan brödet och skaldjursröran. När du funderar på den inbördes ordningen på röra, sallad och bröd; ta en klunk öl!

Garnera med handskalade räkor, löjrom,  syltad rödlök, ett par dillknippen och en bit citron. Kolla så att allt ser bra ut på tallrikarna och servera!

Njut tillsammans med vännerna samt skumpa eller favoritölet!

Hälsar Brynja!

2 kommentarer:

  1. Det där verkade gott!
    Men jag skippade fiskäggen, grönsakerna och brödet och koncentrerade mig uteslutande på ölen.
    /Team Brynja hangaround crew

    SvaraRadera
  2. Jag gjorde fel direkt. Jag började med att brynja vitt rostat bröd.

    SvaraRadera