onsdag 28 november 2012

Summering Vinterträffen


Det blev ju en fantastik fiskehelg för Team Brynja Boys i Grums Vinterträff! Slutresultatet framgår av den sköna bilden från prisutdelningen! Vår vana trogen på Grumsträffen så la vi i grejorna väster om grundet Vårtan. Denna första tävlingsdag bestod startuppsättningen av Kapten Brynja och Gasten Zacke, två plastbeten och 8 löjor vilka presenterades för fisken i 2,0 knop med sydvästlig vind. Plasten fick gå längst ut på varje sida. Löjorna apterades uteslutande i Anchovy Specialhattar. Det fick bli olika färger, bly och djup eftersom vi inte haft möjlighet att provfiska. Inga flashers på.

Alla grejor i sjön inkl elmotorn som vi använder som autopilot. Dags att börja fundera på framtiden, dvs vart drar vi nu?! Klubbkamraterna från Karlstad Hammarö Båtfiskeklubb, Team Nö FF, som fiskat bra någon dag innan syntes inte till. Vi var med undantag av en båt ensamma i området. Styrde förbi några löjnät ner mot Vårtankäppen. Inget hände trots mycket betesfisk. Fick mer Nö FF-ångest eftersom han som sagt fiskat bra innan... Fram med kikaren och spana. Det enda intressanta som syntes var ett rejält gäng måsar bortåt Sydpynten. Kan inte va fel att gå dit tänkte vi. Ett par koppar kaffe senare var vi framme.

Fortfarande märkligt nog ensamma på sjön kändes det som då det började det hända saker i närheten av några löjnät. Ett ytspö drar iväg på min sida och vi drillar in en klippt öring på ca 64 cm. Härlig känsla med godkänd fisk i båten! Vi tacklar om, vänder och går förbi punkten igen. Blir ytterligare en vända från samma håll som vart vi kom från. Rigghugg!!! Zacke greppar spöt och börjar drilla. Fin fisk känns det som. Då bryter det totala kaoset ut med fisk på ytterligare tre ytspön! Fyrhugg!!! Vi tar, som det verkar rätt beslut, och drillar färdigt riggfisken först. En klippt öring på 73 cm. Zacke får ta hand om håvtrassel och fisken medan jag själv har det angenäma problemet att välja vilken fisk jag ska drilla nu! Väljer ett spö som jag tror inte har trasslat sig med allt annat. Fiskarna har vart ganska snälla och simmat med när vi höll på med den första nämligen. Summa summarum blir det två godkända öringar i detta race varav en jättefin öring på dryga 6 kg på ett av ytspöna. En 61 cm öring returneras. Nu är det trassel, dåligt med beten i vattnet och vi får börja om. Hur kul som helst! Tre godkända fiskar i båten och klockan är inte mer än 11!

Nästa fisk blir en 74 cm leköring med dåligt klippt fettfena. Vi konsulterar tävlingsledningen för säkerhets skull. Fisken är helt klart laglig!

Vi njuter vidare av kanonfisket när ett djupriggspö löser ut på 10 m djup. Det är min tur. Känner på spöt och säger: "Den är för liten!". Då blir det andra tongångar där nere och ett väldigt drag. En stor fisk! Den går snabbt i några andra linor på djupriggen innan vi får se fisken. En kanonlax med VK Coho i munnen! Eftersom det var trassligt nu beslutar jag mig för att gå hårt fram och pressar fisken rejält. Zacke väntar med håven. Beslutar att håva. I samma veva går linan av! Shit, men på nåt konstigt sätt lyckas Zacke ändå håva fisken. Fråga inte hur det gick till men resultatet är att han ligger mer utanför än i båten och har ingen chans att lyfta upp fisken som fortfarande har chansen att rymma! Jag får rycka in och dra upp båda två! Lyckan är total när vi ser fisken. 7,42 kg och 83 cm. Den mest spektakulära håvningen jag sett! Zacke gillar tydligen att fiska!

Blir senare en ny returnering av 61:cm öring. Alldeles i slutet av dagen får vi en öring väldigt nära 62 cm. Vi tar med den för invägning. Sex fiskar i påsen och gubben som tar emot fångsten ser ut att få ryggskott när han knallar iväg med påse nr 28 över bryggan! Blir till slut fem fiskar godkända, den sista var för kort. En väldig massa poäng leder vi med efter dag 1. Kvällen avnjuts hemma i soffan med tackelknytning och FBK-vinst mot Frölunda! Vilken dag!

Under söndagen gick vi genom Åsundakanalen och fiskade oss norrifrån ner mot gårdagens plats. Plottermönstret visar att fiskarna nappat längs 10 meterskurvan i mer eller mindre en rak linje. Dagen börjar "bra" med att Zacke får en kort öring på utlägg. Trimningen av våra för dagen 9 löjor och en wobbler störs också av en gädda. Ner mot grundet och gårdagens plats igen och och nya försök. Det visar sig att fisken är kvar! Det blir 4 OK öringar under dagen på blandade beten samt några små. En reg.öring bland dom fiskarna; 6,3 kg och 83 cm, vilken tog löja i Anchovy Special i färg gul/röd Tiger. Vid 13-tiden beslutar vi oss styra kosan hemåt ganska säkra på segern! Kompisarna i team Sliver stannar och tar ett fint kort när vi drar förbi. Tack för det! Stort tack också till Grums Trollingklubb för fint arbete med tävlingen och utsättning av öring. Utan Er hade vi nog inte fått denna upplevelse! Bild på några gångbara beten under helgen bifogas!

Det blir total Grand slam med vinst lördag, vinst söndag, vinst totalt, störst öring, störst lax. Inte nog med detta så vann vi även utlottningen på fångstrapporterna. Vad säger man?! Svårt att överträffa!

Nu är båten tvättad och motorn servad. Redo för nya tag. Tävlingsmässigt blir det härnäst som gast i Kvirres båt på Jullaxen. Ska bli kul det med!

1 kommentar:

  1. Stort grattis och mycket bra fiskat!
    Kul med en så utförlig rapport oxå:-)
    Mvh Micke

    SvaraRadera