torsdag 31 december 2015

Klädkod för Nyårsafton

Många hör av sig till Brynjaredaktionen och undrar vad man ska ha på sig på Nyårskvällen.

Jag tänkte därför ge ett par gångbara tips. Ett passande och lättburet plagg är den klassiska svarta Motörhead T-shirten. Rest in please Lemmy passar vi föresten på att tillägga! Under dagen har jag annars själv burit en svart nätbrynja från Aclima. Brynjan är ett mycket bra alternativ även senare på kvällen när man tar sig ett glas skumpa utomhus!

Gott Nytt År alla fiskevänner! Vi på Brynjaredaktionen hoppas att 2016 utfaller till största belåtenhet för Er alla!

måndag 28 december 2015

Epilog i Baggerud

Årets trollingfiske avslutades tillsammans med Brynja-Zacke i Baggerud. Fyllda av tro på "att just idag skulle den stora laxen dras", så började vi fisket söder om Sjöhälla. En klassisk plats vad gäller grov lax... Tio löjor, varav de flesta med actiondisc, framför sjösattes.
Uppe vid Sjöhälla fick vi en för liten öring, Anchovy Special i lila chrome (vanligen en bra vinterfärg). Ett av få beten utan actiondisc tog den på. Trollade oss söderut strax före lunch och utanför Baggerudrampen fick vi dagens andra blanka på kroken, en för liten lax som tog på samma löjskalle.
Pratade med fem båtar som landat respektive 2, 2, 1, 0 och 0 godkända. Också vi då som nollade. Kan f.ö. nämna att ekolodsskärmen såg ut som en tom Igloo under dagen. Nya tag 2016!
PS! Det var 6,2 grader i vattnet så Vänern lär nog inte frysa ihop än på ett tag!
PS2! En havsörn seglade förbi Brynjabåten. Mäktigt! 

onsdag 23 december 2015

Brynjas Julbön


 
Gemensamma och högre krafter krävs för att rå på det rådande blåsvädret!

Ett bra tillfälle att kontakta högre makter är vid julottan! Denna trollingbön har nämligen visat sig fungera förut med riktigt bra mellandagsfiske som resultat! Speciellt Trettonhelgen har visat sig fruktbar! Så när övriga församlingen knäpper händerna i Fader Vår på julottan så kör du följande välbeprövade rader…

"Trollingfiskarens Fader Vår”.

Fader Blåsman som rår över vinden
Helgad vare din hamn!
Till och med i ditt vindkraftverk!
Låt oss glida såsom i himmelen
Så och på Vänern!
Vårt dagliga napp giv oss idag
Och förlåt oss våra bananer
Såsom vi och förlåta bomhuggen Du oss orsakat
Och inled oss icke i trollingkoma
Utan fräls oss ifrån trassel
Ty laxen är din
Och öringen och härligheten
I evighet

- Fish On!
God Jul önskar Kapten Brynja!

tisdag 15 december 2015

Rapport från Bassängen!

Idag fiskade jag, Svante och Ingemar med Tommy Nerstrand. Kanonkul för en trollingnörd som mig att få lite ny inspiration i sällskap med proffsig guide och dito båt. Tio löjor med actiondisc framför tacklades ut.

Under utlägg så nappar det omgående, fisken kliver dock av. Detta skulle tyvärr visa sig bli lite av dagens tema: Tappade fiskar!

Två laxar följde dock med ända in i håven. En godkänd lax ca 63 cm och en för kort som får växa på sig. Alla blanka högg på ytan. Stefan i båten bredvid fiskade bra. Grattis!

Laxkungen Ingemar är på bild. Svante var dagens gäddmagnet och jag gissar att biceps värker lite eftersom dom var sega att få in?! Tack för trevligt sällskap allihopa i båten! Heja Sibyllaburken...

söndag 13 december 2015

Laxfångare Brynja

Fin matfisk. En lax 71 cm lång. Den tog på löja i VK-hatt, färg UV disco.

Öring 75 cm

Claes med sin första Väneröring. Tog ytligt på löja i Anchovy Special, Army Truck färg. Vi fiskar i Tösse idag. Gött! Nu vill vi ha en lax!

onsdag 2 december 2015

Spiken i kistan?!

Motörhead! I brist på fiskbara vatten får man nöja sig med att spana legendarer i Scandinavium! Saxon förgyller kvällen som förband. Har sett Motörhead ganska många gånger nu, och fått för mig att varje gång är den sista...  Men likt katten så har Motörhead tydligen 9 liv...! Vodka och apelsinjuice är ju tydligen nyttigare än whisky och cola enligt Lemmy. Tyvärr en blek tillställning.

För er som undrar över vad som hände med Brynjas skeppsråtta så kan jag bifoga en varning: Grillad kyckling är gott och farligt! Och det blir en jädra Headbangande i fällan (apropå kvällens konsert)!!

Hälsar Kapten Brynja